27/11/12

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θερμαικού αύριο Τετάρτη

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαικού, θα πραγματοποιηθεί  αύριο Τετάρτη και ώρα 15:30 στον χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στους Ν.Επιβάτες.

Αναβάλλεται η λογοδοσία του Δημάρχου Θερμαικού λόγω των κινητοποιήσεων

Αναβάλλεται η λογοδοσία του Δημάρχου που ήταν να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στην Επανομή λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της συνεχόμενης κατάληψης του Δημαρχείου. Νέα ημερομηνία ορίζεται η Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7:30' μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής.

Μείωση χρέους κατά 40 δισ.- Σε τρεις δόσεις τα 43,7 δισ.

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας 14 ωρών, το Eurogroup κατέληξε σε ένα "δύσκολο", όπως χαρακτηρίστηκε, συμβιβασμό για την Ελλάδα. Ο νέος στόχος που τέθηκε για το ελληνικό χρέος είναι θα πέσει στο 124% του ΑΕΠ το 2020 (μείωση 40 δισ. ευρώ) και κάτω από το το 110% το 2022.

Σε σχέση με την εκταμίευση των χρημάτων, η καταβολή θα γίνει σε δόσεις.
Η πρώτη δόση θα ανέλθει σε 34,4 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 23,8 δισ. για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών και τα 10,6 δισ. για την ενίσχυση του προϋπολογισμού) και αναμένεται να δοθεί στις 13 Δεκεμβρίου

25/11/12

ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ...

Θρασύβουλος - Επανομή 1-0

Σημαντική ανάσα πήρε ο Θρασύβουλος ο οποίος πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας 1-0 της Επανομής.

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη παρουσία πολύ στενών συγγενών και φίλων, η ομάδα του Στάθη Σταθόπουλου πέτυχε ένα γρήγορο γκολ και... «καθάρισε», καθώς η ουραγός Επανομή απείλησε μόνο μία φορά σε όλο το ενενηντάλεπτο.
Το σκορ άνοιξε στο 10' ο Πάνο με όμορφο πλασέ, ενώ την ευκαιρία των φιλοξενούμενων έχασε ο Ταχματζίδης στο 44'
(σουτ από καλή θέση, άουτ η μπάλα).
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, ο Θρασύβουλος διατήρησε με ευκολία το προβάδισμα και τελικά πανηγύρισε την παρθενική φετινή του νίκη, αφήνοντας παράλληλα στον πάτο της βαθμολογίας την αντίπαλό του.
Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Ξενοδόχοφ, Βασιλείου, Σύρος, Αρκουμάνης, Μπακάλης, Πλαβούκος, Σταυροθανασόπουλος (21' λ.τ Κεϊτά), Σερέπας, Προβατίδης, Πάνος, Καλαμιώτης.
Αναγέννηση Επανομής (Σπύρος Μπαξεβάνος): Τοπαλίδης, Τσερκέζος, Νταντάμης, Τέλλος, Παπατζίκος, Σαμουηλίδης, Κουλίδης, Τζανδάρης, Ταχμαζίδης, Ογκουνσότο, Κυζιρίδης



ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ, στο ΚΑΠΠΑ

Συναυλία αγάπης για την συγκέντρωση χρημάτων και την ενίσχυση της θεραπείας της μικρής Φωτεινής θα γίνει την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη στις 8 μμ, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ, στην Περαία.

Συμμετέχουν φιλικά οι:
ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΥΛΟΥΣΗΣ
SHOTGUNZ
LITTLE PETER-ANNI BERKA
ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ "ΗΧΟΡΑΜΑ"
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ
http://sosfoteinoula.wordpress.com/about/
https://www.facebook.com/SaveFotini

22/11/12

Μεσοπρόθεσμο: Οι νέοι μισθοί για δημόσιο, αιρετούς

Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι:

1. Καταργούνται πλήρως σε όλο το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κλπ. από την 1/1/2013 τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας. Για φέτος θα καταβληθούν κανονικά. Επίσης, αναστέλλεται η περαιτέρω μείωση αποδοχών στους υπαλλήλους του Δημοσίου, οι οποίοι λόγω του ενιαίου μισθολογίου χάνουν πάνω από 25% των αποδοχών τους. Οι αποδοχές τους παγώνουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν στις 31/10/2012.
2. Με βάση το πολυνομοσχέδιο, το ενιαίο μισθολόγιο επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ. Όμως, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που χάνουν πάνω από το 25% των αποδοχών τους λόγω της επέκτασης του ενιαίου μισθολογίου, θα δουν από την 1/11/2012 μείωση των αποδοχών τους κατά 25% στο ποσό που υπερβαίνει το αντίστοιχο ποσό του ενιαίου μισθολογίου.
3. Μειώνεται κατά 50% η αντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, η οποία αποσυνδέεται πλέον από αυτή των δημάρχων και των περιφερειαρχών και καταργούνται πλήρως από την 1/1/2013 οι αποζημιώσεις των μελών των δημοτικών συμβουλίων και κάθε είδους επιτροπών δημοτικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στις σχετικές συνεδριάσεις.
4. Από το νέο έτος μειώνονται κατά 50% οι αποδοχές στις αποζημιώσεις, έξοδα παράστασης και πάσης φύσεως αμοιβές των στελεχών των ΝΠΔΔ, των Δήμων και των περιφερειών και των ΝΠΙΔ και των ανωνύμων εταιρειών στις οποίες οι ΟΤΑ κατέχουν ποσοστό πάνω από 50%.
5. Επέρχονται μειώσεις στους βασικούς μισθούς Γενικών Γραμματέων υπουργείων, ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Ειδικών Γραμματέων υπουργείου και ειδικών θέσεων πρώτου και δεύτερου βαθμού.
6. Επεκτείνονται σε όλες τις ΔΕΚΟ το ενιαίο μισθολόγιο του νόμου 4024/2011. Μάλιστα για τον υπολογισμό των υπερωριών σε ΔΕΚΟ και όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα καταργούνται τα προβλεπόμενα στην εργατική νομοθεσία και οι αμοιβές για τις υπερωρίες και το ανώτατο όριο ωρών που μπορεί να εργαστεί ένας υπάλληλος καθορίζεται με βάση το νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο.
7. Από τις αρχές του νέου έτους παύουν να ισχύουν όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καθώς και όλες οι διατάξεις νόμων, οι υπουργικές, κανονιστικές εν γένει ή διαιτητικές αποφάσεις, καθώς και οι αποφάσεις των οργάνων διοίκησης κλπ, κατά το μέρος που ρυθμίζουν τις αποδοχές του προσωπικού των παραπάνω νομικών προσώπων

Πληρώνει το "Βοήθεια στο σπίτι"

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την καταβολή της β΄ δόσης των οφειλομένων στους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ύψους..

10 εκ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας το Πρόγραμμα παρατάθηκε ως τις 31 Μαρτίου 2013 αξιοποιώντας το έμπειρο υπάρχον προσωπικό αλλά και εξυπηρετώντας τους χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας που το έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετεί σήμερα πάνω από 70.000 ηλικιωμένους και ΑμΕΑ με μεγάλη επιτυχία. Στο δήμο Θερμαϊκού υπάρχουν τρία προγράμματα  Βοήθεια στο Σπίτι  και ένα πρόγραμμα Μονάδα κοινωνικής Μέριμνας.

21/11/12

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-1

Με γκολ των 73' Ογκουνσότο κεφ - 24' Βασιλαντωνόπουλος σουτ Επανομή και Παναχαϊκή μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς. Στο πρ΄ψτο ημίχρονο καλύτερη ήταν η ομάδα της Πάτρας που προηγήθηκε στο σκορ και στο δεύτερο ημίχρονο μεταμορφωμένη η Επανομή ισοφάρησε και δύο φορές σταμάτησε η μπάλα στα δοκάρια της Παναχαϊκής μετά από σουτ στο 77' του Μωυσίδη και στο 79'  του Ογκουνσότο.
Αναγέννηση Επανομής (Σπύρος Μπαξεβάνος): Τοπαλίδης, Τσερκέζος, Κουκουλέκης, Τέλλος, Παπατζίκος, Σαμουηλίδης, Μωυσίδης (84' Δραγανίδης), Μπαλασάς (57' Ταχμαζίδης), Τζανδάρης, Ογκουνσότο, Κυζιρίδης (87' Σικαλόπουλος).
Παναχαϊκή (Ανδρέας Ζήκος): Πίτκας, Σαλαμαστράκης, Κοιλιάρας, Κοκκίνης, Βασιλαντωνόπουλος (84' Βουνκ), Άντονι, Γκούρτσας (57' Κωνσταντινίδης), Σπίνουλας, Βοσκόπουλος, Καραμανλής, Μαπούκου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Καστοριάς)
ΒΟΗΘΟΙ: Πασχάλης (Ηπείρου), Ρίγκος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουκουλέκης, Κυζιρίδης, Παπατζίκος - Κοκκίνης, Μαπούκου, Πίτκας, Βοσκόπουλος

Σε καθυστέρηση καταβολής μισθών μπορεί να οδηγήσουν οι καταλήψεις των δήμων

«Παράπλευρες απώλειες», που μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων των υπαλλήλων των δήμων, έχει ως συνέπεια η μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τους συνδικαλιστές και τους δημάρχους γύρω από το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με Το Βήμα, η κατάσταση επιτείνεται από την απόφαση της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
1. για τους φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν στις νόμιμες υποχρεώσεις τους να λάβει υπ' όψη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του από την απογραφή και
2. να θέσει σε διαθεσιμότητα το σύνολο του προσωπικού της κατηγορίας ΔΕ διοικητικού που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, χωρίς τις εξαιρέσεις που προβλέπονται από τον νόμο.
«Η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία αναφέρεται στην εγκύκλιο, θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου» αναφέρει η εγκύκλιος.
Συγκεκριμένα, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης άφηναν να εννοηθεί, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, ότι η παράλυση των οικονομικών υπηρεσιών των δήμων που έχουν καταληφθεί από τους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιδρούν στη διαθεσιμότητα, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν σταλεί, εκτός των άλλων, και τα επικαιροποιημένα στοιχεία της απογραφής του προσωπικού που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ώστε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών να καταβάλει την μισθοδοσία.
Οι δήμαρχοι, παρά ταύτα, αρνούνται να αποδεχθούν το «μπαλάκι» που τους πέταξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης και να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις για τις απολύσεις του προσωπικού, γεγονός που, εκτός των άλλων, θα είχε ως συνέπεια να «ομαλοποιηθεί» η κατάσταση στις οικονομικές υπηρεσίες των δήμων.



19/11/12

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ από την ΠΟΕ- ΟΤΑ. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Κορυφώνονται σημερα οι κινητοποιήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθως σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτιρίων και των υπηρεσιών των Δήμων, ώστε την τελευταία ημέρα που πρέπει να χορηγηθούν τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) να αποφασίσουν από Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων, ώστε η απόφαση για τη μη χορήγηση των στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη στους εργαζόμενους προκειμένου να μην υπάρξει καμιά απόλυση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει καμιά απόλυση εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι αποφασισμένη για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τελικό στόχο την ανατροπή στην πράξη των διατάξεων του Ν.4093/2012 που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική και λειτουργική κατάρρευση.





15/11/12

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής, έτους 2011

Σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Θερμαϊκού, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής, θα γίνει από τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή, απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2011

14/11/12

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Θερμαϊκού

Συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 15:30 στο δημοτικό κατάστημα, που βρίσκεται επί της οδού Λογοθέτου 12 στους Ν. Επιβάτες.
Μοναδικό θέμα η έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις επιπτώσεις στο Δήμο από τις διατάξεις του Ν.4093/2012 "έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου κ.λ.π.". 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πολυτεχνείο 2012
Τριάντα εννιά χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει το λαό μας.
Η ιδιότυπη οικονομική κατοχή που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. στον ελληνικό λαό, με τη συνενοχή των Κυβερνήσεων που υλοποιούν τις πολιτικές τους, μπορεί να ανατραπεί μόνο με μαζικούς κοινωνικούς πανεργατικούς αγώνες, οι οποίοι θα έχουν άμεση αναφορά και συσχέτιση με τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Το Πολυτεχνείο σήμερα δεν είναι μια απλή επέτειος αλλά αποτελεί την αφορμή να ξεσηκωθούμε όλοι ενάντια σε αυτούς που με το μισαλλόδοξο λόγο τους καλλιεργούν τη βία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, με στόχο να πλήξουν την κοινωνική αλληλεγγύη και στο τέλος την ίδια τη Δημοκρατία.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούν τους ήρωες του Πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία.
Καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος "ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".
Ας κατέβουμε λοιπόν όλοι στους δρόμους.
Ας διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Ας ανατρέψουμε τις επικίνδυνες αντιλαϊκές πολιτικές
Ας θυμηθούμε εκείνους τους νέους, ας μιμηθούμε το παράδειγμά τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.



13/11/12

Μανιτάκης: Άμεση ...κινητικότητα όσων υπαλλήλων δεν προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ

Οκ. Αντώνης Μανιτάκης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία, η οποία μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων συναδέλφων του θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

Από το υπουργείο διευκρινίζουν πως το Πρόγραμμα Κινητικότητας δεν απειλεί τη νομιμότητα των προσλήψεων.
Το Πρόγραμμα αφορά:
Αποκλειστικά υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή δεν αφορά μόνιμο προσωπικό.
Αποκλειστικά υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους υποχρεωτικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Υ.Ε. και Π.Ε).
Αποκλειστικά υπαλλήλους των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους καμίας άλλης ειδικότητας.



12/11/12

Εγκαινιάζεται το ΚΔΑΠ Επανομής

Εγκαίνια και παρουσίαση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Επανομής (Κ.Δ.Α.Π.) 

Η νέα δομή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Επανομής (Κ.Δ.Α.Π.), πρόκειται να εγκαινιασθεί και να παρουσιαστεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17.00΄ στο 4Ο Νηπιαγωγείο Επανομής (χώρος στέγασης Κ.Δ.Α.Π.).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών με σκοπό την δημιουργική απασχόλησή τους για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, τη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, καθώς και την εξυπηρέτηση των γονιών τους.
Το Κ.Δ.Α.Π. Επανομής, το οποίο είναι ενταγμένο στη δράση: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, είναι 12μηνης διάρκειας, παρέχεται δωρεάν σε όσους επιλέγονται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και λειτουργεί καθημερινά από 12.30΄- 20.30΄.
Οι παροχές του Κ.Δ.Α.Π. Επανομής είναι οι εξής:
• Υγιεινή και ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη της ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας.
• Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας και άθλησης.
• Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων.
• Παροχή βοήθειας στα μαθήματα του σχολείου από εξειδικευμένο προσωπικό.
• Καλλιτεχνικά μαθήματα.
• Μαθήματα πληροφορικής.
• Μουσική αγωγή.
Πληροφορίες παρέχονται στα τηλ. 23920 45371 & 41991.







Συμμετοχή σε στάσεις εργασίας 13 και 14 Νοέμβρη

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει:
Δίωρη παναττική στάση εργασίας, την Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012 (12.00 - 14.00 και 14.00-16.00), προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15), ώρα 12.30 για τις απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα.
Στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των συνδικάτων, δίωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012 (12.00 - 14.00 και 14.00-16.00) προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.
Στην Αθήνα συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30.
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή των
μνημονιακών πολιτικών που έχουν κάνει κόλαση τη ζωή μας
Από τη Δ.Ο.Ε.

11/11/12

Επανομή - Παναιτωλικός 0-0

Ο Παναιτωλικός είχε σαν στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στην αδύναμη Αναγέννηση Επανομής, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν το βαθμό της ισοπαλίας, παραμένοντας ωστόσο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Μέσα σε δύο λεπτά ο Μύγας έχασε διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του, όταν αρχικά στο 14' σούταρε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι.
Στο 20' ο Καμαρά έβγαλε τη συρτή σέντρα, όμως ο Φαβάλι από το ύψος του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού παρέμεινε ίδιος, με τις δύο ομάδες να συσκολεύονται στο να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Στο 63' ο Σικαλόπουλος έβγαλε μόνο του τον Ναστόσκι, όμως η προβολή του πέρασε άουτ. Τελευταία φάση του ματς ήταν και πάλι για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Κούσας πήρε το «ριμπάουντ» μετά από σέντρα-σουτ του Σφακιανάκη και πλάσαρε άουτ.
Αναγέννηση Επανομής (Σπύρος Μπαξεβάνος): Τοπαλίδης, Τσερκέζος (73' Νταντάμης), Κουκουλέκης, Τέλλος, Παπατζίκος, Μωυσίδης, Σαμουηλίδης, Τζανδάρης, Ναστόσκι, Ογκουνσότο (57' λ.τ Σικαλόπουλος), Μπαλασάς (69' Κυζιρίδης).
Παναιτωλικός (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Μπακάκης (38' λ.τ Πασάς), Γκόλιας, Ακουάρο, Ιωάννου, Κούσας, Σφακιανάκης, Μπογκντάνοβιτς (57' Κουτσοσπύρος), Μύγας, Καμαρά, Φαβάλι (84' Mετάξουδης).



10/11/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1 / 2012 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Ο Δήμος Θερμαϊκου ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου
χρόνου, συνολικά τριανταενός (31) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή
παροδικών αναγκών του Δήμου Θερμαϊκού, που εδρεύει στην Περαία
Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα,
ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων  με τα
αντίστοιχα απαιτούμενα  προσόντα
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ

ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από
αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από
δημόσια αρχή, α) για την Δημοτική Ενότητα Θερμαϊκού στο ισόγειο του πρώην Δημοτικού
Καταστήματος Ν. Επιβατών τηλ. 2392039001, β) για την Δημοτική Ενότητα Επανομής στο
πρώην Δημαρχείο Επανομής, τηλ. 2392330100 γ) για την Δημοτική Ενότητα Μηχανιώνας
στο πρώην Δημαρχείο Μηχανιώνας τηλ. 2392330324, είτε ταχυδρομικά με συστημένη
επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:, Μ. Αλεξάνδρου 2,
Περαία ΤΚ 57019 απευθύνοντάς την στο γραφείο πρωτοκόλλου
(τηλ.επικοινωνίας:2392330039)

9/11/12

Πρόγραμμα εθελοντισμού στο δήμο Θερμαϊκού

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ – ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΖΩΗΣ
Η κατάσταση πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα μας οδηγεί καθημερινά όλο και περισσότερο στην αδυναμία να αντιμετωπίζουμε με την δέουσα συνέπεια τις ανάγκες του κοινού συμφέροντος.
Τούτο μας ωθεί να στραφούμε στην αλληλέγγυα λύση που δεν είναι άλλη από την εθελοντική προσφορά κοινωνικής υπηρεσίας μεταξύ των ανθρώπων.
Ο εθελοντισμός ως μια πράξη που αγγίζει όλους μας, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, επαγγελματικής ιδιότητας και ηλικίας, ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον που ζούμε και κινούμαστε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, χωρίς φραγμούς ή περιορισμούς.
Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές ο εθελοντισμός και η αλληλοϋποστήριξη είναι η μόνη μας ελπίδα αλλά και μία έμπρακτη εκδήλωση σεβασμού απέναντι στον περιβάλλοντα ζωτικό μας χώρο.Για τους λόγους αυτούς καλούμε όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά στην ανάδειξη και συντήρηση εκτάσεων πρασίνου όπως και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων ( πεζόδρομων, πλατειών κλπ), την φύλαξη σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων και τη μέριμνα για την διατήρηση αυτών σε μία κατάσταση που να αξίζει στην ανθρώπινη συμβίωση.
Για δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντισμού του Δήμου Θερμαϊκού μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 23923 30100 -104 -108.

Ο Αντιδήμαρχος Κοιν. Προστασίας – Παιδείας & Πολιτισμού

7/11/12

Thermaikos International Film Festival 2012

Με αφετηρία έμπνευσης το μνημείο του Φάρου στο Αγγελοχώρι, το "5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά" Δήμου Θερμαϊκού έρχεται στη μεγάλη οθόνη του Θεάτρου ΚΑΠΠΑ, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, γιορτάζοντας τα πέντε του χρόνια με 47 ταινίες από την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Hong Kong, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελβετία, την Ιταλία, τη Γερμανία και το Ιράν.

Ταινίες έως 2 λεπτά με ποικίλη θεματολογία, διαφορετικές τεχνικές και απαράμιλλο στυλ!!
Ένα 'ιδιαίτερο' και 'ευαίσθητο' σινεμά που μας προκαλεί να δούμε την πραγματικότητα με άλλο μάτι, ενίοτε και σουρεαλιστικά...
Στη φετινή κριτική επιτροπή συμμετέχουν ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος, η υπεύθυνη του Τομέα Οπτικοακουστικών Φεστιβάλ του ευρωπαϊκού προγράμματος MEDIA Εύα Νταφιτσοπούλου και η υπεύθυνη του Τομέα Αξιολόγησης του ΜΕDIA Ελένη Χανδρινού.
Παράλληλα, στο φουαγιέ θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας της Αλέκας Τσιρώνη με θέμα "Ο Φάρος του Αγγελοχωρίου" και θα υπάρχει το video installation “3 Portraits of Cath Diaz” του Γάλλου καλλιτέχνη Herve Constant.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
thermaikosfilmfestival.wordpress.com, poltherm@gmail.com,

23923.30363 - 4

5/11/12

Αποτελέσματα εκλογών ΠΥΣΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αποτελέσματα εκλογών της 05/11/2012 για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής

Ψήφισαν: 814
Άκυρα : 41
Έγκυρα 773
Έλαβαν:
ΔΑΚΕ/ΠΕ 269 ψήφοι,
ΠΑΣΚ-ΔΗ.ΣΥ. 223 ψήφοι,
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 162 ψήφοι,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ 119 ψήφοι,
Εκλέγονται:
ΔΑΚΕ/Π.Ε.: Βογιατζής Χρήστος
ΠΑΣΚ-ΔΗ.ΣΥ.: Αμπελίδης Αναστάσιος

48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

4/11/12

Κλειστά Σχολεία στις 5 του Νοέμβρη

Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών θα γίνουν αύριο  Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012.

Τα σχολεία την ημέρα αυτή θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

2/11/12

Πρόσληψη 141 ανέργων στο Δήμο Θερμαϊκού

141 άνεργοι συμπολίτες μας πρόκειται να εργαστούν από τα μέσα Νοεμβρίου σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού.

Πρόκειται για ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Ο Δήμος Θερμαϊκού, που είναι ένας από τους τέσσερις φορείς υλοποίησης του ανωτέρω προγράμματος (Δήμοι Θέρμης και Δέλτα, καθώς και η Διαδημοτική Επιχείρηση Υπαίθρου Θεσσαλονίκης), κατάφερε να διεκδικήσει και να επιτύχει την έγκριση του υψηλότερου ποσοστού ωφελουμένων ανέργων, περίπου 57%, από τους υπόλοιπους. Σε σύνολο 250 θέσεων, απέσπασε τις 141, ενώ ακολουθούν ο Δήμος Θέρμης με 70, ο Δήμος Δέλτα με 21 και η Διαδημοτική Επιχείρηση Υπαίθρου Θεσσαλονίκης με 10 θέσεις.

Ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής, δήλωσε τα εξής:
«Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, και τελικά το πετύχαμε, να προωθήσουμε την απασχόληση ανέργων στην περιοχή μας, που πλήττεται ολοένα και περισσότερο καθημερινά. Άνεργοι συνδημότες μας να βρουν, για ένα ομολογουμένως μικρό χρονικό διάστημα, «καταφύγιο» στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά από την άλλη, να ενισχυθεί ο Θερμαϊκός με εργατικά χέρια, που θα φροντίσουν να διευκολύνουν τις διάφορες υπηρεσίες του. Εύχομαι καλή αρχή σε όλους. Τους ευχαριστώ εκ των προτέρων, διότι είμαι πεπεισμένος πως θα δώσουν αυτό το «κάτι παραπάνω» από τις δυνάμεις τους για να αναγνωριστεί η αξία, ο ρόλος αυτών των προγραμμάτων στην τοπική κοινωνία. Με την ευχή να υπάρξουν και άλλα, τέτοιου είδους προγράμματα, επισημαίνω στον κάθε ένα δημότη μας πως κανείς δεν είναι περιττός στον Θερμαϊκό!».