6/3/11

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ


Δημόσια ανοιχτή πρόσκληση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, με την οποία ο Δήμαρχος καλεί μεμονωμένους δημότες ή εκπροσώπους φορέων να υποβάλλουν αίτηση συμετοχής τους στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου.
Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που ορίζεται από τον Καλλικράτη. Είναι μια επιτροπή που θα αποτελείται από 25 - 50 μέλη και που θα γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου αλλά και για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος. Επίσης, θα εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου.
Από τους φορείς μπορούν συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων, των επιστημονικών συλλόγων και φορέων, των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, των ενώσεων και συλλόγων γονέων, των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών, άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και δημότες.
Σ' αυτήν προβλέπεται να προεδρεύει ο Δήμαρχος ή ένας εκ των Αντιδημάρχων που θα ορίζεται απ' αυτόν.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Θερμαϊκού λήγει στις 24 Μαρτίου.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του δήμου www.thermaikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου