13/1/13

Απόλλων Σμύρνης - Αναγέννηση Επανομής 2-0

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επέστρεψε στις νίκες και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Football League, επικρατώντας εύκολα των Θεσσαλονικέων στη Ριζούπολη.

Το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη έδειξε πως η ήττα στις Σέρρες ήταν μια παρένθεση που έκλεισε σύντομα, καθώς παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα πήρε εύκολα τους τρεις βαθμούς κόντρα στην ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου, ανθρώπου που επί σειρά ετών έχει συνεργαστεί με τον τεχνικό του Απόλλωνα και διατηρούν στενή φιλική σχέση.
Ο Απόλλων ήταν αρκετά καλός από το ξεκίνημα και με τον Φαρινόλα σε ρόλο δημιουργού απείλησε πρώτος, ωστόσο ο Μανιάς δεν κατάφερε να βρει στόχο στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς στη Ριζούπολη. Ο νεαρός επιθετικός των γηπεδούχων ωστόσο, στο 18’, ξανά μετά από πάσα του Φαρινόλα, σημάδεψε σωστά και νίκησε τον Ταταρίδη για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, προβάδισμα που διατήρησε στα πρώτα 45 λεπτά.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα που θα «κλείδωνε» το τρίποντο. Αυτό, ήρθε στο 55’ όταν ο Καραμαλίκης δεν αστόχησε στο δυνατό σουτ που επιχείρησε κι έτσι έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στον Απόλλωνα, για να διατηρηθεί ως το φινάλε το 2-0 και να σηματοδοτήσει την ένατη νίκη της ομάδας τη φετινή σεζόν.
Πλέον, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει 30 βαθμούς και φιγουράρει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας στους 28 Εργοτέλη και Νίκη Βόλου, με τον Ηρακλή Ψαχνών να ακολουθεί στους 27. Αντίθετα, η Αναγέννηση Επανομής έμεινε στους 6 και την τελευταία θέση της βαθμολογίας, από την οποία δύσκολα φαίνεται πως θα ξεφύγει…
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κιάσσος, Χιντζίδης, Ιασωνίδης, Δεληζήσης, Τσεμπερίδης, Διαμαντίδης, Φαρινόλα (86' Ντιαλό), Μανιάς (74' Τσιλιγκίρης), Κατσίκης (70' Διαμάντης), Καραμαλίκης.
Αναγέννηση Επανομής (Κώστας Βελιτζέλος): Ταταρίδης, Γκλάμοσακ, Παπατζίκος, Κουλίδης, Κυζιρίδης (80' Κυριακάκης), Παπαστεργίου, Σικαλόπουλος, Λαμπερνάκης, Μωυσίδης, Αναστασίου (75' Μπαλασάς), Τζανδάρης (70' Δραγανίδης).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου