14/4/13

Μόνο στην Ελλάδα: κατανομή κονδυλίων στους δήμου με βάση την παλιά απογραφή


Διαβάζουμε σήμερα στην Μακεδονία πως σύμφωνα με τροπολογία που τίθεται προς ψήφιση στη βουλή η κατανομή των κονδυλίων στους Δήμους θα γίνει σύμφωνα με πληθυσμιακά κριτήρια που προκύπτουν από την απογραφή του 2001 και όχι αυτή του 2011.
Οι δήμαρχοι περιοχών όπως η Θέρμη και ο Εύοσμος που γνώρισαν ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης αφού χάνουν εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργία των δήμων.
Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, σ.σ ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Στάθης Λαφαζανίδης δήλωσε χαρακτηριστικά στην Μακεδονία "Πληρωνόμαστε σα να είμαστε χωριό".
Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος είναι ακόμα πιο καυστικός: «Θέλοντας να καλοπιάσουν τους επικοινωνιακά ισχυρούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, επιχειρούν να μεταθέσουν ακόμη και την απογραφή του πληθυσμού, παραβιάζοντας ευθέως ρητές διατάξεις του Συντάγματος και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις βασικές αρχές της ισονομίας και της χρηστής διοίκησης».
Πρώτα ο Καλλικράτης φόρτωσε αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τα ανάλογα κονδύλια και τώρα αυτό. Γιατί απαξιώνεται τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση; Αλήθεια, ο στόχος δεν ήταν η αποκέντρωση των υπηρεσιών
taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου