26/5/13

Επιτυχία σημείωσε το 1ο Διασχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Θερμαϊκού

Το σημερινό Κυριακάτικο πρωινό είχε συγκέντρωση μικρών σκακιστών σε μια γιορτή σκακιού που για πρώτη φορά έγινε για μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου.

Το 1ο Διασχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα είχε σημαντική επιτυχία.
Κι αυτό γιατί κυρίως τα περισσότερα από τα σαράντα παιδιά που τελικά συμμετείχαν ήρθαν σε πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο ενός σκακιστικού τουρνουά. Σκακιέρες, ρολόγια, ανταγωνισμός, γονείς που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κυρίως μαθητές από πολλά σχολεία του Δήμου.
Πρωταθλητής αναδείχθηκε, μετά από 4 γύρους, ο μαθητής της Γ' τάξης Βασίλης Νταμάγκας, από την Αγία Τριάδα, με 4 νίκες. Ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Μπάμνιος Χάρις Γ' τάξης από το 3ο Επανομής με ίδιους βαθμούς και 4 νίκες, και το χάλκινο κατέκτησε ο Μαγκώτσιος Μιλτιάδης της Γ' και του 3ου Επανομής επίσης.
Στα κορίτσια πρώτευσαν η Καλογιάννη Βαΐα από το 3ο Περαίας, η Ζλάτου Ελισάβετ, η Καλογιάννη Βασιλική και η Δανιήλ -Βενιζελέα Αθανασία.
Μετάλλια απονεμήθηκαν και στο μικρότερο αγόρι και κορίτσι για την συμμετοχή τους, τον Γιώργο Βογιατζή και την Ζλάτου Ελισάβετ.
Το τουρνουά διοργανώθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Θερμαϊκού "Φιλοξενία" και την Ένωση Γονέων Θερμαϊκού και τελούσε υπό την αιγίδα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.
Τους νικητές βράβευσαν ο Πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Παναγιώτης Τροκάνας και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θερμαϊκού κ. Χρήστος Βογιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου