19/9/15

Τα μνημόνια και το «προοδευτικό πρόσημο».

Τα μνημόνια και το «προοδευτικό πρόσημο».
Και τα τρία μνημόνια έχουν «προοδευτικούς αριστερούς» γονείς.
Ας δούμε τη σειρά των γεγονότων.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, το ΠΑΣΟΚ με μεγάλο αρχηγό τον επονομαζόμενο «λεφτά υπάρχουν» κέρδισε τις εκλογές με 44% και 160 βουλευτές.
Επτά μήνες μετά στις 6 Μαΐου του 2010 ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο από 157 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Επειδή η «προοδευτική- αριστερή»   κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» τα έκανε θαυμάσια σε 14 μήνες στις 29 Ιουνίου του 2011 με τρείς ακόμα απώλειες (έτσι έμεινε το ΠΑΣΟΚ με 154 από τους 160 βουλευτές) ψήφισε το «προοδευτικό» μεσοπρόθεσμο.
Στις 20 Οκτωβρίου 2011 υπερψηφίστηκε με 154 "ναι" το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Στις 31 Οκτωβρίου, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή με 153 ψήφους υπέρ στις 4 Νοεμβρίου.
Δύο ημέρες αργότερα οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ συμφώνησαν σε συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.
Το δεύτερο Μνημόνιο ψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Φεβρουαρίου. Υπέρ ψήφισαν 199 βουλευτές. Μετά τις διαγραφές από τα κόμματα, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει 130 βουλευτές, της ΝΔ 62, ενώ υπάρχουν και 52 ανεξάρτητοι.
Στις 25 Ιανουαρίου του 2015 το παιδί που «σκίζει τα μνημόνια» σαν πετσετάκια κέρδισε τις εκλογές και 149 βουλευτές. Μαζί με τον «κηδεμόνα» του σχημάτισε κυβέρνηση – της πρώτη φορά αριστεράς - με πλειοψηφία 162 βουλευτών.
Επτά μήνες και αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια – αίμα του Ελληνικού λαού - μετά (όσους και στο πρώτο μνημόνιο) ψηφίζεται τον Αύγουστο του 2015 με υπερηφάνεια το πρώτο αριστερό προοδευτικό μνημόνιο.

Με τις υγείες μας και σε ανώτερα προοδευτικά – αριστερά κατορθώματα. Γιατί όπως λέει και ο σοφός (πάντα) λαός μας, «όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια» ή μήπως δεν λέει πόδια αλλά φτώχεια και ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου