25/5/10

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΕΔΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης: ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
1. Εκφράζει την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» καθώς η κυβέρνηση χωρίς διαβούλευση αγνόησε τις προτάσεις της αυτοδιοικητικής οικογένειας σε θεσμικά, οικονομικά και χωροταξικά ζητήματα.
2. Καλεί τους εκπροσώπους των ΤΕΔΚ όλης της Ελλάδας ενόψει της σύγκλησης της αυριανής Γ.Σ. της ΚΕΔΚΕ να...
ψηφίσουν αντίθετα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
3. Καλεί τους βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Σχετική επιστολή θα αποσταλεί προς όλους από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ.
4. Καλεί τους πολίτες σε εγρήγορση. Αποφασίζει την πραγματοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης των πολιτών με τη συμμετοχή Δημάρχων σε εκπομπές, την έκδοση εντύπων και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.
5. Καλεί τη Διοικητική Δικαιοσύνη να κρίνει το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό καθώς δεν προβλέπεται η κοστολόγηση και η μεταφορά πόρων για τις παλαιές και νέες αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους νέους Δήμους. Σχετική προσφυγή θα κατατεθεί από την ΤΕΔΚ στο ΣτΕ, σε συνεργασία με νομικούς.
6. Καλεί τα Ευρωπαϊκά όργανα να ενεργοποιηθούν καθώς καταστρατηγείται ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Αυτοδιοίκησης. Σχετική επιστολή ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και παρέμβασης θα αποσταλεί από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ.Ανάλογες παρεμβάσεις πολιτικού ή δικαστικού περιεχομένου θα γίνουν προς κάθε άλλη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου