21/1/11

Επίσκεψη Δημάρχου Θερμαϊκού στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων (21/1/2011)

Η ενδελεχής εξέταση της πορείας υλοποίησης του έργου «Αποχέτευση Δήμου Επανομής» και ο προγραμματισμός των αναγκαίων εργασιών για την απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του ήταν το θέμα της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Δήμου μας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Ιωάννη Αλεξανδρή, συναντήθηκε με τον Προϊσταμένου Μονάδας Β΄ Συντονισμού & Παρακολούθησης Έργων Περιβάλλοντος, Ελευθέριο Ψαρουδάκη, όπου συζητήθηκε η αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 14.732.390€.
Να σημειωθεί ότι έως τώρα έχει υλοποιηθεί μόνο το 25% των εργασιών, που προβλέπονται, ενώ έχει παραταθεί η ημερομηνία ολοκλήρωσής του μέχρι την 31-12-2011.

«Δεδομένου, λοιπόν, της καθυστέρησης του χρόνου πραγμάτωσης του έργου και του σοβαρού ενδεχομένου να επέλθει απώλεια μέρους ή συνόλου των δεσμευμένων για το έργο κοινοτικών πόρων, κρίθηκε σκόπιμο να συναντηθούμε άμεσα με τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου για να αναζητήσουμε τρόπους εξεύρεσης λύσης και μπορώ να πω ότι, μετά τις δικές μας προτάσεις, το έργο θα προχωρήσει κανονικά, στο χρονοδιάγραμμα που ορίζεται από το Ταμείο Συνοχής», τόνισε μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος.

Υπογραμμίζεται ότι το ύψος συνδρομής από το Ταμείο Συνοχής ανέρχεται σε 11.049.293€. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης και Κώστας Βογιατζής, ο τέως Δήμαρχος Επανομής και Δημοτικός Σύμβουλος, Απόστολος Οικονομίδης, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Επανομής, Αντώνης Καζάκης και η επιβλέπουσα Πολιτικός Μηχανικός του έργου, Χρυσάνθη Γαλανοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου