9/5/11

Αρχίζει αύριο η απογραφή.


Στην απογραφή, για πρώτη φορά των μεταναστών, των αυθαιρέτων, των αυτοκινήτων, ακόμη και των θέσεων στάθμευσης που διαθέτουν τα ακίνητα, θα προχωρήσει η Στατιστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια της γενικής απογραφής πληθυσμού που θα γίνει από τις 10 έως τις 24 Μαΐου. 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες είναι έτοιμοι για να συγκεντρώσουν στοιχεία «για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και το σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου.
Λεπτομέρειες
Σε συνέντευξη Τύπου χθες, δόθηκαν οι λεπτομέρειες της απογραφής και τονίστηκε ότι όλα τα στοιχεία που θα δοθούν είναι απόρρητα και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για άλλους λόγους πέραν της απογραφής.
Ετσι, για 15 ημέρες απογραφείς με ειδική κονκάρδα θα χτυπούν την πόρτα μας και ένα μέλος από την οικογένεια θα απαντά στο ειδικό ερωτηματολόγιο, σε μια διαδικασία που θα διαρκεί το πολύ 25 λεπτά. Αν οι απογραφείς δεν βρίσκουν κανέναν, θα αφήνουν το τηλέφωνό τους για να κλείνεται ραντεβού.
Για περισσότερες πληροφορίες για την απογραφή στην ΕΠΑΝΟΜΗ στο τηλέφωνο 2392330100.
Περισσότερες πληροφορίες για την απογραφή υπάρχουν και στον ιστότοπο: www.apografi2011.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου