5/6/11

Ενημερωτικό Σημείωμα προς τους εκπαιδευτικούς του νομού Χαλκιδικής


ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 6944626643
e-mail:cvogiatzis@sch.gr
Χαλκιδική, 5/06/2011
Ενημερωτικό Σημείωμα
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στο εκτελεστικό απόσπασμα έχει στήσει η ηγεσία του υπουργείου παιδείας τη δημόσια εκπαίδευση.
Μετά τις συγχωνεύσεις και τους υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, τις λιγότερες μεταθέσεις εκπαιδευτικών την τελευταία δεκαετία, σειρά πήρε το ολοήμερο δημοτικό σχολείο.
Η υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή της υφυπουργού παιδείας κυρίας Χριστοφιλοπούλου, εάν εφαρμοστεί, θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν τα ολοήμερα τμήματα στα ολιγοθέσια σχολεία της υπαίθρου. Στο νομό Χαλκιδικής συγκεκριμένα τα εξής 17 σχολεία:
Βραστάμων, Μεταγγιτσίου, Μεταμόρφωσης, Ταξιάρχη, Ειδικό Πολυγύρου, Αγίου Μάμαντος, Κρήνης, Ν. Ηράκλειας, Ν. Σιλλάτων, Ν. Σκιώνης, Αμμολιανής, Βάβδου, Βαρβάρας, Νεοχωρίου, Ολυμπιάδας, Σταγίρων – Στρατονίκης, Στρατωνίου.
Η απόφαση της υπουργούς με την οποία σταματάει από την επόμενη σχολική χρονιά τη λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος στα ολιγοθέσια σχολεία, ενώ, παράλληλα, ζητάει στα εναπομείναντα Ολοήμερα τμήματα να φοιτούν μόνο παιδιά «των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική Βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή σχετική δήλωση ανεργίας.» (έγγραφο με αριθμό Φ. 12/520/611575/Γ1/30-5-2011) περιορίζει τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο σχολείο και ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό στις οικογένειες των μαθητών.
Πρόκειται για ένα πλήγμα στον αγροτικό κόσμο, στον κόσμο της υπαίθρου, η οποία απειλείται πλέον με ολοκληρωτική ερήμωση. Έρχεται σα συνέχεια του προηγούμενου χτυπήματος με το κλείσιμο σχολείων κυρίως της υπαίθρου με τις συγχωνεύσεις και τους υποβιβασμούς. Τώρα, χτυπάνε κι εκείνα τα σχολεία που απέμειναν στην ύπαιθρο μετά τις συγχωνεύσεις, παίρνοντας τους δασκάλους από τα ολοήμερα τμήματα, προφανώς για «εξοικονόμηση προσωπικού και κονδυλίων», για να μη χρειαστεί να κάνουν διορισμούς εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει να προασπίζει τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημόσιας εκπαίδευσης. Όμως οι μέχρι τώρα ενέργειες της δείχνουν ότι τα παραπάνω είναι άγνωστες έννοιες γι’ αυτήν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Πάντα στη διάθεσή σας

Βογιατζής Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου