9/9/11

Το μήνυμα του Δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή για τη Νέα Σχολική Χρονιά


Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

Φέτος θα αναφερθώ περισσότερο στους «ποιμένες» της γνώσης, τους καθηγητές και δασκάλους. Σίγουρα δεν είναι εύκολη η αποστολή σας, ιδίως τη σημερινή δύσκολη και ύπουλη εποχή, όπου το λειτούργημά σας δημιουργεί ακόμη υψηλότερες προσδοκίες της Ελληνικής κοινωνίας για ποιοτικότερη εκπαίδευση.

Τα αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης όλων μας είναι αληθινά και αδιαμφισβήτητα στα πρόσωπά σας, καθότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είστε οι σημαντικότεροι κοινωνοί της γνώσης στα πιο σοβαρά και σπουδαία δημιουργήματα της ζωής μας, τα παιδιά μας.

Της τεκμηριωμένης, όμως, γνώσης, που όλοι εσείς οι μαθητές πρέπει να «εκμεταλλευτείτε» για να προχωρήσετε σε ορθές πράξεις, μέσω των σωστών συλλογισμών, αναγνωρίζοντας και απορρίπτοντας τους λανθασμένους.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς έχει χτυπήσει εδώ και λίγα λεπτά. Αυτή η περίοδος της ζωής σας είναι η καλύτερη, είτε πρόκειται για τους «Βενιαμίν» των σχολείων, τα «πρωτάκια», που παλεύετε σήμερα να σηκώσετε το βάρος της νέας τσάντας σας, είτε πρόκειται για τους τελειόφοιτους, που βρίσκεστε σε γνώριμο «έδαφος» και μπαίνετε στην τελική ευθεία των προσπαθειών σας…


Επωφεληθείτε, καρπωθείτε, εφοδιαστείτε με όσες περισσότερες γνώσεις μπορείτε… Είναι αυτές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στην ιστορία της χώρας μας, της Ελλάδας μας… να διατηρούμε πλάνες και τέτοια άγνοια ή ημιμάθεια με συνέπεια την αυταπάτη, το ψέμα, το λάθος, που οδηγούν σε μη αποτελεσματικές ενέργειες, αποτυχημένες προβλέψεις, υπονόμευση της δημιουργικότητάς μας, λανθασμένη αντίληψη των γεγονότων και, κυρίως, την διατάραξη της εσωτερικής ηρεμίας μας, η οποία τροφοδοτεί την αδικία και τη δυστυχία στους γύρω μας ξανά και ξανά…

Με ειλικρινή αγάπη και υπόσχεση ότι η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται στο πλευρό σας, όπως κάθε χρόνο παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, σας εύχομαι Υγεία, Δημιουργικότητα και Καλή Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου