30/9/11

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Αυριανή»


«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου,βουλευτή Ν. Δ. Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης, στην εφημερίδα «Αυριανή», Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι γεγονός και αποδεικνύεται καθημερινά, ότι η πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει παταγωδώς. Πρόκειται για μια Κυβέρνηση ανίκανη, επικίνδυνη και αδίστακτη, που δεν τολμά να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, παρά μόνο τον εξοντώνει και τον οδηγεί στα όριά του. Δυο χρόνια τώρα, από τότε που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε δημαγωγικά και με ψεύτικες υποσχέσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ταπεινώσει τη χώρα, να ευτελίσει τους θεσμούς και να εξουθενώσει τους Έλληνες πολίτες. Η ακατάσχετη μετρολογία, που έχει επιδοθεί τους τελευταίους μήνες δεν έχει τέλος.

Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται, ότι αποτυγχάνει στους στόχους που έχει θέσει, βλέπει, ότι έχει πέσει κατά πολύ έξω στις προβλέψεις της και μετακυλύει τα βάρη στους πολίτες. Βλέπει μια εικονική πραγματικότητα και δεν συνειδητοποιεί, ότι η πολιτική που ακολουθεί δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε αδιέξοδο. Όταν βλέπει καταστάσεις, πορίσματα και εκθέσεις, που δεν της αρέσουν δεν διστάζει να αποπέμψει τα αρμόδια στελέχη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η αποπομπή της επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κας Μπαλφούσια, η οποία αποδίδοντας την ακριβή πραγματικότητα, που βρίσκεται η εθνική μας οικονομία, απεπέμφθη από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Τόλμησε να πει το μέγεθος του εκτροχιασμού του ελλείμματος και καρατομήθηκε από την Κυβέρνηση, που η ίδια την επέλεξε για την συγκεκριμένη θέση.

Πέρα από αυτό, πρόσφατα έγινε και η αποπομπή των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής, που ισχυρίστηκαν, ότι το έλλειμμα διογκώθηκε υπό τις οδηγίες της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, προσθέτοντας πλασματικά στοιχεία. Αλήθεια, η ίδια η Κυβέρνηση δεν όρισε τα μέλη των παραπάνω φορέων; Γιατί, λοιπόν, τα καρατόμησε; Γιατί φοβάται την αλήθεια; Γιατί προτιμάει την ωραιοποιημένη «εικονική πραγματικότητα», από την αντιμετώπιση της σκληρής-αληθινής πραγματικότητας;

Είναι προφανές, ότι η επικίνδυνη και αδίστακτη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποπέμπει αυτούς που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της, αυτούς που δεν διογκώνουν υπό τις εντολές της ελλείμματα, δεν διαστρεβλώνουν στοιχεία, δεν παρουσιάζουν ωραιοποιημένες καταστάσεις.

Αυτή η ανεύθυνη και καταστροφική πολιτική, που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει τους Έλληνες πολίτες στο χείλος του γκρεμού. Ακολουθεί μια πολιτική, που αποσκοπεί στην είσπραξη χρημάτων και μόνο, χωρίς να αναρωτηθεί σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι πολίτες, χωρίς να αναρωτηθεί από πού θα βρουν τα χρήματα για την πληρωμή των νέων χαρατσιών. Επιδεικνύει πρωτοφανή αδιαφορία και αλαζονεία για τα βάρη που μετακυλύει στον Ελληνικό λαό, ανακοινώνοντας συνεχώς νέα μέτρα, δημιουργώντας αγανάκτηση και απογοήτευση στους πολίτες, στη νέα γενιά, υπονομεύοντας την ανάπτυξη και διαιωνίζοντας την ύφεση στην εθνική μας οικονομία.

Σε όλους πλέον έχει αποδειχτεί, ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει, όλες οι προβλέψεις της έπεσαν έξω, οδήγησαν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και πλέον αδυνατούν να πετύχουν την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και να δημιουργήσουν κλίμα ανάτασης στην εθνική μας οικονομία. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν νομιμοποιείται να συνεχίζει να ασκεί αυτή την αδιέξοδη πολιτική, δεν νομιμοποιείται να επιβάλλει συνεχώς δυσβάσταχτα μέτρα, δεν νομιμοποιείται να κλέβει τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού, της νέας γενιάς. Αυτό που απομένει να πράξει, είναι να οδηγηθεί στην εντολή του Ελληνικού λαού, έτσι ώστε επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου