7/11/11

ΠΕ Θεσ/κης: Υπό το γενικό «πρόσταγμα» Τζιτζικώστα οι εορταστικές εκδηλώσεις


Οι 14 δήμοι της Θεσσαλονίκης, με τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Μπουτάρη -ο οποίος ξέχασε την αντιπαράθεσή του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όταν τον ρωτούσαν για κόντρα μεταξύ τους επί του θέματος των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από της απελευθέρωση της συμπρωτεύουσας, όσον αφορά στην... πρωτοκαθεδρία, αποφάσισαν να υπαχθούν στην «ομπρέλα» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστα φάνηκε η διάθεση όλων για συνεργασία. Δήμαρχοι και εκπρόσωποί τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε φιέστες εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης και πως οι εκδηλώσεις θα πρέπει να στοχεύουν στη διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης.

Όπως αποφασίστηκε, θα οριστεί μια ομάδα εργασίας, με τον κάθε δήμο να επιλέγει τον εκπρόσωπό του, ώστε να καταρτιστεί το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Ο Γιάννης Μπουτάρης
Το «παρών», όπως προαναφέρθηκε, στη σύσκεψη έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είπε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα διχογνωμίας και αντιπαλότητας μεταξύ του δήμου και της περιφέρειας. Η περιφέρεια πρέπει να πρωταγωνιστεί και να μας συντονίζει».

Σε ανάλογο πνεύμα συνεργασίας κινήθηκαν και οι δήμαρχοι Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι από τους δήμους Θέρμης, Χαλκηδόνας, Παύλου Μελά, Βόλβης, Δέλτα και Πυλαίας-Χορτιάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου