5/4/12

Επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ν. Μηχανιώνας


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Επανομή , 4/4/2012

Αριθ. Πρωτοκ.:-163-

Διεύθυνση: Πλατεία Ι.Μεταξά, Επανομή
Τ.Κ. : 57500
Τηλέφωνο: 2392045371
FAX : 2392029551
ΠΡΟΣ :
Νηπιαγωγεία Δήμου Θερμαϊκού
Δημοτικά Σχολεία Δήμου Θερμαϊκού


ΘΕΜΑ: «Επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ν. Μηχανιώνας.»

Η «Ασφάλεια και Υγεία στην Εκπαίδευση» είναι μόνιμος στόχος της Εκπαίδευσης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται διαθεματικά και το θέμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής. Μια από τις προτεινόμενες δραστηριότητες είναι η επίσκεψη Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Ν. Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού.
Στο πάρκο γίνεται διάλεξη και πρακτική εξάσκηση σε θέματα οδικής ασφάλειας από εξειδικευμένο προσωπικό. Για να διευθετήσετε μια επίσκεψη, πρέπει να επικοινωνείτε απευθείας με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού στο τηλέφωνο (2392045371(10:00 -14:00). Συστήνεται όπως διευθετήσετε έγκαιρα την επίσκεψή σας στο πάρκο, λόγω της περιορισμένης δυνατότητας του πάρκου να δεχθεί όλα τα σχολεία που ενδιαφέρονται.
Για καλύτερη οργάνωση των επισκέψεων και για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία, καλό είναι να τηρηθούν τα ακόλουθα:

1. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα του πάρκου με μία ή δύο ομάδες έως 20 παιδιών η κάθε μία. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών ενός σχολείου που θα επισκέπτονται το πάρκο δεν πρέπει να ξεπερνά τους 40. Την συγκεκριμένη μέρα θα γίνονται δύο σειρές μαθημάτων, μια για κάθε ομάδα παιδιών. Κάθε σειρά μαθημάτων (θεωρητικό και πρακτικό μέρος) έχει διάρκεια μιάμιση ώρα περίπου.
2. Αφού γίνουν οι διευθετήσεις με τους υπεύθυνους του πάρκου, τα σχολεία πρέπει να επιβεβαιώνουν τηλεφωνικώς την επίσκεψή τους, τουλάχιστον μια βδομάδα πριν την ημέρα της επίσκεψης• το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση ακύρωσης, ώστε οι
υπεύθυνοι του πάρκου να κάνουν διευθετήσεις με άλλο σχολείο.
3. Οι μαθητές των σχολείων πρέπει να φθάνουν στο πάρκο 5-10 λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος.
4. Οι υπεύθυνοι του πάρκου καλό είναι να ενημερωθούν αν κάποιες τάξεις του σχολείου έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα σε προηγούμενες σχολικές χρονιές.

Επισημαίνεται ακόμα ότι οι εκπαιδευτικοί που θα συνοδεύουν τα παιδιά στην επίσκεψη πρέπει:

1. Να ενημερωθούν για το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του πάρκου.
2. Συστήνεται όπως προετοιμάσουν τους μαθητές για την επίσκεψη, αφιερώνοντας δύο τουλάχιστον διδακτικές ώρες πριν από την επίσκεψη, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν βασικές έννοιες και κανόνες οδικής ασφάλειας. Για το σκοπό αυτό, μπορούν να αξιοποιηθούν και τα βιβλία Κυκλοφοριακής Αγωγής, που υπάρχουν στα δημοτικά σχολεία.
3. Να είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της πειθαρχίας των μαθητών τους, τόσο κατά το θεωρητικό μέρος, όσο και κατά το πρακτικό μέρος του προγράμματος.
4. Να βάλουν στα παιδιά ετικέτες με το μικρό τους όνομα πριν την επίσκεψη και να τα
προτρέψουν να φορέσουν καπελάκι, αφού η πρακτική εξάσκηση γίνεται σε ανοιχτό
χώρο.
5. Να μεταφέρουν το μήνυμα στα παιδιά ότι η επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής
Αγωγής έχει εκπαιδευτικό κι όχι ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
6. Να βοηθούν τους υπεύθυνους του πάρκου, όταν τους ζητηθεί, ιδιαίτερα κατά την
πρακτική εξάσκηση.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μας ,σας περιμένουμε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ν. Μηχανιώνα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΕΘ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου