18/9/12

Πραγματοποίηση του 2ου Φόρουμ Κινητικότητας 18 Σεπτεμβρίου 2012

Το Φόρουμ απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς που σχετίζονται με την κινητικότητα στην πόλη και έχει ως σκοπό τη διαβούλευση σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας. Το 2
ο Φόρουμ Κινητικότητας  πραγματοποήθηκε στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις ώρες 10:30 – 14:00. Στην εκδήλωση αυτή  παρουσιάστηκε το προσχέδιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και το έγγραφο διαβούλευσης για τη Εισαγωγή Ενιαίου και Ευφυούς Συστήματος Εισιτηρίων και Ηλεκτρονικής Πληρωμής.
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Θεσσαλονίκης βασίζεται σε ένα μακροπρόθεσμο όραμα για τις μεταφορές, τη βιώσιμη ανάπτυξη και κινητικότητα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, ως εξής:

«Στη Μητροπολιτική περιοχή Θεσσαλονίκης αξίζει ένα σύγχρονο και βιώσιμο σύστημα μεταφορών που θα συνδέει τους ανθρώπους με την πόλη. Η σύνδεση με την πόλη δεν περιορίζεται στην παροχή άνετης, γρήγορης, ασφαλούς και προσιτής μετακίνησης, αλλά επεκτείνεται στην διασφάλιση ποιότητας στο φυσικό, δομημένο και κοινωνικό περιβάλλον. Οι αστικές μεταφορές αποτελούν προϊόν συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων που σχετίζονται με την πόλη με στόχο ένα ενιαίο σύστημα αστικών και περι-αστικών μεταφορών & μετακινήσεων που να συνδέει πολίτες και περιοχές με τρόπους που να στηρίζουν την οικονομία, το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής».
Στο 2ο Φόρουμ Κινητικότητας το Δήμο Θερμαϊκού Εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Κος Χρήστος Βογιατζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου