25/7/13

Σε Υγεία – Διοικητικές θέσεις οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί

Το 55%-60% (έως 1.400) των περίπου 2.000 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας και οι υπόλοιποι σε διοικητικές θέσεις, όπως εγινε γνωστό μετά την συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη μετά την συνάντηση, ο οποίος χαρακτήρισε την διαδικάσία «ευλογία«: «Εχουμε ξεκινήσει μία στενή συνεργασία χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο για να δώσουμε απάντηση στην αγωνία αυτών των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο καθεστώς της κινητικότητας. Πρέπει να σας πω ότι για το Υπουργείο Υγείας αυτή η διαδικασία είναι μία ευλογία. Διότι υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, υπάρχουν νοσηλευτές, υπάρχουν ακτινολόγοι, υπάρχουν οδοντοτεχνίτες, υπάρχουν οδοντίατροι, μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες έχουμε μεγάλη έλλειψη».
Από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε: «Θα ήθελα να πω στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ότι, εδώ υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους».
Ηδη απο χθές ο υπουργός Παιδείας είχε διαβεβαίωσει ότι το μέγιστο τμήμα των 2.000 εκπαιδευτικών θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες, μιλώντας, μάλιστα , για ενα ποσοστό απορρόφησης που θα εφτανε στο 70% .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου