19/7/13

Τοποθέτηση διάταξης SEATRAC για τα ΑμΕΑ στην παραλία Νέων Επιβατών

Ο δήμαρχος Ι. Αλεξανδρής και ο Αντιδήμαρχος Χρ. Βογιατζής στην
παρουσίαση της τηλεχειριζόμενης κατασκευής για ΑΜΕΑ
Μία τηλεχειριζόμενη, μη μόνιμη διάταξη, που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα να εισέρχονται στη θάλασσα χωρίς βοήθεια δεύτερου ατόμου λειτουργεί από χτες στην παραλία των Νέων Επιβατών.

Πρόκειται για το SEATRAC, μία καινοτόμα εφεύρεση της επιτροπής ερευνών του
Πανεπιστημίου Πατρών, που έχει αποκλειστικό σκοπό να διευκολύνει διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, στους οποίους προσφέρεται είτε πλήρης ή μερική αυτονομία και σημαντική βοήθεια στον συνοδό κατά την είσοδό τους στη θάλασσα και την έξοδό τους από αυτή, όπως άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νεύρο - μυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς - τετραπληγικούς, ασθενείς με πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας.
Επιπροσθέτως, δεν επιφέρει μόνιμες αλλοιώσεις στο φυσικό περιβάλλον, μπορεί να τοποθετείται και να αποσυναρμολογείται γρήγορα, είναι ασφαλής για το χρήστη, αλλά και για τους υπόλοιπους λουόμενους, φιλική στο περιβάλλον, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η διάταξη SEATRAC βρίσκεται δίπλα από το ναυαγοσωστικό πύργο, στην παραλία των Νέων Επιβατών και αποτελεί προμήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου