14/6/14

Ήττα της Εθνικής μας με 3-0 από την Κολομβία


Αν είχε καταλήξει στα δίχτυα, η «άχαστη» ευκαιρία - εξ' επαφής κεφαλιά στο δοκάρι - του Φάνη Γκέκα στο 63ο λεπτό, μετά από σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη από δεξιά, ίσως να είχε αλλάξει το «ρου» του αγώνα της Εθνικής μας, στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2014, με αντίπαλο την Εθνική Κολομβίας.

Το γρήγορο γκολ του Αρμέρο στο 5', μετά από σουτ, που κόντραρε πάνω στον Κώστα Μανωλά, αλλάζοντας την πορεία της μπάλας, «έφερε» την Εθνική μας πίσω στο σκορ, με 1-0, με την Εθνική Ελλάδας να αντιδρά με δύο φάσεις του Παναγιώτη Κονέ - χωρίς ευτυχή κατάληξη - αφού η μεν πρώτη, κατέληξε λίγο άουτ και η δε δεύτερη, αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κολομβιανό τερματοφύλακα, Όσπινα.

Στο β' ημίχρονο, οι άσχημοι οιωνοί του α' ημιχρόνου συνεχίστηκαν και σε μία «στημένη» φάση - κόρνερ από δεξιά στο 58' - οι Κολομβιανοί διπλασίασαν τα τέρματα τους, με τον «άσσο» της Φιορεντίνα, Γκουτιέρεζ.

Η Εθνική Ελλάδας αντέδρασε, πέντε λεπτά αργότερα, με την υπό πίεση σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη από δεξιά, να φτάνει «σερβιρισμένη», έτοιμη για γκολ στον Φάνη Γκέκα, ο οποίος «κατάφερε», λίγα μέτρα από την εστία της Κολομβίας, να τη «στείλει» στο οριζόντιο δοκάρι του Όσπινα, στερώντας από την Εθνική μας, τη μείωση του σκορ σε 2-1 και αλλάζοντας κατά συνέπεια την ψυχολογία του ματς, με σχεδόν μισή ώρα να απομένει.

Ένα «γλυκό», με πολλά φάλτσα σουτ του Γιώργου Σαμαρά, που κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κολομβιανού τερματοφύλακα, δεν ήταν αρκετό για την Εθνική μας, για να μειώσει το σκορ, με τους Κολομβιανούς, στο 93', να «γράφουν» το τελικό 3-0, με σουτ του Ροντρίγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου