11/9/14

Ενημερωτικό Σημείωμα Αιρετού ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 6944626643                                                                        
e-mail:cvogiatzis@sch.gr                                                                   
                                                                                                 Χαλκιδική, 10/9/2014

Ενημερωτικό Σημείωμα

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,  
Το ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής στις συνεδριάσεις  8 και 9 Σεπτεμβρίου προχώρησε στην τοποθέτηση : 67 Δασκάλων, 34 Νηπιαγωγών, 6 εκπ/κών Πληροφορικής (ΠΕ19 – ΠΕ20), 2 εκπ/κών Θεατρικών σπουδών (Π.Ε. 18.41-32) , 28 εκπ/κών Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06), 2 εκπ/κών Εικαστικών (ΠΕ 08), και 32 εκπ/κών Φυσικής Αγωγής (ΠΕ 11) υπεράριθμων, σε διάθεση, μεταταγμένων και αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, με βάση τις δηλώσεις προτίμησης τους σε λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων του Χαλκιδικής.
Στη συνέχεια  τοποθετήθηκαν και οι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί οι οποίοι προσλήφθηκαν από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό.
Μετά τις παραπάνω τοποθετήσεις παραμένουν ακόμη κενά δασκάλων, νηπιαγωγών, αγγλικών, ειδικοτήτων για τα σχολεία ΕΑΠ και ειδικής αγωγής για τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και τις παράλληλες στηρίξεις.
Οι 18 προσλήψεις ΠΕ71 Δασκάλων ειδικής αγωγής που ανακοινώθηκαν για τη Χαλκιδική, είναι κατά πολύ λιγότερες από τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία μας.
Πανελλαδικά τα πραγματικά λειτουργικά κενά ξεπερνούν τις 7.000.
Η κάλυψη όλων αυτών των κενών θα γίνει μετ’ εμποδίων αφού έως σήμερα εξασφαλίστηκαν μόλις 16.000 πιστώσεις. (2.000 κρατικού προϋπολογισμού, 3.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 11.000 μέσω ΕΣΠΑ).
       Σίγουρα ο κ. Υπουργός, ανεξάρτητα από τις εξαγγελίες του για κάλυψη όλων των κενών, γνωρίζει πως το διδακτικό έτος ξεκινά με μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και είναι βέβαιο ότι αν δεν εξασφαλιστούν πρόσθετες πιστώσεις δε θα λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !

                                                                                           Χρήστος    Βογιατζής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου