5/8/11

Με επιτυχία έγινε η επιθεώρηση για τις γαλάζιες σημαίες στον Δήμο Θερμαϊκού


Με επιτυχία έγινε η επιθεώρηση για τις γαλάζιες σημαίες στον Δήμο Θερμαϊκού, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
Την Πέμπτη, 28 Ιουλίου, εκπρόσωπος της Εταιρίας συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και τον υπεύθυνο του έργου συνεργάτη του Δήμου Θερμαϊκού, επιθεώρησαν τα 6 σημεία της παραλίας μας που κοσμούνται με το διεθνές σύμβολο ποιότητος των ακτών.
Τα ελεγχόμενα σημεία βρέθηκαν στην κατάσταση που απαιτείται από τη συνθήκη παραχώρησης του διεθνούς σήματος και οι παρατηρήσεις της επιθεωρήτριας ήταν σχεδόν ανύπαρκτες. Μάλιστα, συγκρινόμενοι με άλλες περιοχές που υποβλήθηκαν σε αντίστοιχο έλεγχο, τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά.
Στα αξιοσημείωτα της μικρής αυτής περιήγησης ήταν η έκφραση απορίας της επιθεωρήτριας για το γεγονός ότι δεν έλαβε γαλάζια σημαία η παραλία του Ποταμού της Επανομής. Μάλιστα, όπως ανέφερε η ίδια, η παραλία είχε φωτογραφηθεί με προοπτική να προταθεί για βράβευση, ως η καλύτερα οργανωμένη παραλία της χώρας. Στα σχόλια αυτά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, δεσμεύθηκε ότι την επόμενη χρονιά η γαλάζια σημαία θα κοσμεί και την παραλία του Ποταμού, ταυτόχρονα με την υποβολή πρότασης που θα κατατεθεί για πρώτη φορά και για την παραλία του Αγγελοχωρίου. Τέλος, έμεινε ανοικτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει και νέα επιθεώρηση, αυτή τη φορά από τον ίδιο τον Σουηδικό διεθνή Οργανισμό πιστοποίησης.
Το αποτέλεσμα της επιθεώρησης αυτής μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επιβεβαίωση της ικανοποιητικής προσπάθειας που καταβλήθηκε, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και συντήρησης των βραβευθέντων σημείων του Δήμου μας. Ταυτόχρονα, εκθέτει όσους επιχείρησαν να προσβάλλουν και να μειώσουν την περιοχή μας, δυσφημώντας τις παραλίες του Δήμου με απαξιωτικά δημοσιεύματα που αναρωτιόντουσαν, δήθεν, πώς κατόρθωσε ο Δήμος να κατακτήσει γαλάζιες σημαίες, υπονοώντας ότι εξαπατήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.

ΠΗΓΗ:e-peraia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου