3/12/11

Τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας


Μαχαίρι στις αποσπάσεις, ελάχιστες οι προσλήψεις
Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται ρητώς από το καθεστώς «προσυνταξιοδοτικής» εφεδρείας και ότι δεν υπάρχει στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας πιθανή ένταξή τους στο άμεσο μέλλον.
Σήμερα υπηρετούν ως μόνιμοι περίπου 185.000 δάσκαλοι και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, περίπου 10.000 εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία από τις θέσεις που είχαν αποσπασθεί.
Σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, τα δύο τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 16.500 εκπαιδευτικοί και προσελήφθησαν μόνο 3.400, ενώ μειώθηκαν κατά 25% οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε σχέση με το 2010.

Η πρώτη φάση για τον εξορθολογισμό στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε φέτος το φθινόπωρο με τη συγχώνευση των σχολείων.
Η αναλογία προσλήψεων- αποχωρήσεων, η οποία μετατράπηκε από «1 προς 5» το 2010 σε «1 προς 10» στα μέσα του 2011, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην αναπλήρωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και τη λειτουργία των σχολείων, ενώ δεν αποκλείεται να συμφωνηθεί νέο πάγωμα προσλήψεων για το 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου