17/12/12

Κερκόπορτα μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο η διαθεσιμότητα, εκτιμά η ΑΔΕΔΥ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, εξήγγειλε η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, σε συνέντευξη Τύπου εν όψει της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για την Τετάρτη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΓΣΕΕ με τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00), ενώ θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, ο γενικός γραμματέας Ηλίας Ηλιόπουλος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιώργος Χάρης, εξέφρασαν φόβους ότι με την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, τα επόμενα χρόνια θα απολυθούν χιλιάδες υπάλληλοι από τον στενό δημόσιο τομέα.
Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει την εκτίμησή της στο γεγονός ότι η μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το 2015, αποτελεί δέσμευση του μνημονίου, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι αποχωρήσεις έως το τέλος του έτους δεν θα υπερβούν τις 40 χιλιάδες.
Έτσι και παρά τις συνταξιοδοτήσεις θα απαιτηθούν, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, 60 χιλιάδες απολύσεις προκειμένου να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν, τα αποτελέσματα των πολιτικών που ακολουθούνται στην Ευρώπη έχουν ήδη διαφανεί.
Ήδη πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη είναι άνεργοι, ενώ στην Ελλάδα και στην Ισπανία, η ανεργία των νέων καταγράφει τα υψηλότερα αρνητικά ποσοστά σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς υπερβαίνει το 50%, ενώ δεν αναμένεται να πέσει κάτω από αυτό έως και το 2015.
Οι συνδικαλιστές επικαλέστηκαν ακόμη στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία, η ανεργία στις ηλικίες έως 24 ετών φτάνει στην Ελλάδα το 55%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου