23/12/12

Ο Ψωμιάδης δηλώνει «παρών» στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!

Του Δημήτρη Κούρου

«Εγώ θα είμαι παρών και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Γι’ αυτό ας μη βιάζονται ορισμένοι…». Η δήλωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Voria.gr ήταν αφοπλιστική. Ο ίδιος μπορεί να αποφεύγει να μιλήσει το τελευταίο διάστημα, μετά και την απόφαση έκπτωσής του από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον πολιτικό στίβο, να αποσυρθεί ή να πάει σπίτι του, όπως έσπευσαν πολλοί να προδικάσουν, με βάση τις διφορούμενες πάντως νομικές ερμηνείες που αφορούν τη δυνατότητα που θα έχει ή δεν θα έχει για να διεκδικήσει αιρετό πολιτικό αξίωμα.
Ο κ. Ψωμιάδης απέχει συνειδητά το τελευταίο διάστημα από τα ΜΜΕ. Το κάνει από επιλογή και θεωρεί ότι το μόνο που δεν πρέπει κάποιος να κάνει σε τέτοιες καταστάσεις είναι να βιάζεται. «Όποιος χάνει την ψυχραιμία του φτάνει σε ακρότητες. Εγώ ποτέ δεν έφτασα σε ακρότητες πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά κτλ. Μόνο ποδοσφαιρικά έχω φτάσει σε ακρότητες…», φέρεται να έχει πει σε συνεργάτες του.
Πάντως, σήμερα στις 3 μ.μ. αν και θα ασχοληθεί με τα ποδοσφαιρικά, ακρότητες δε θα δουν όσοι τον παρακολουθήσουν… «Σήμερα παίζω ποδόσφαιρο με τους βετεράνους. ΕΠΣΜ εναντίον βετεράνων Θεσσαλονίκης. Ερασιτέχνες εναντίον επαγγελματιών. Ένα ημίχρονο με τους ερασιτέχνες, ένα με τους επαγγελματίες…», είπε ο κ. Ψωμιάδης. Ηλίου φαεινότερο ότι αυτήν την περίοδο παίζει σε πολλά ταμπλό, όχι μόνο ποδοσφαιρικά…
Το πολιτικό μέλλον του Παναγιώτη Ψωμιάδη δεν αφορά μόνο τον ίδιο, συνοδοιπόρους και αντιπάλους στον πολιτικό στίβο ή τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Κεντρικής Μακεδονίας. Αφορά ακόμη και σε κεντρικό επίπεδο αρκετά κόμματα της λεγόμενης κεντροδεξιάς ή δεξιάς ή λαϊκής δεξιάς. Άλλωστε σε αυτό το πολιτικό φάσμα κινήθηκε στη μακρά πολιτική διαδρομή του ο κ. Ψωμιάδης. Θα κάνει δικό του κόμμα, όπως σχεδίαζε; Θα παραμείνει στη ΝΔ; Μήπως θα ακολουθήσει άλλους δρόμους «χέρι – χέρι» ή θα υπερτονίσει την… ανεξαρτησία του ως Έλληνας;
Ερωτήματα, στα οποία προς το παρόν ο ίδιος δε βιάζεται να δώσει απαντήσεις. Στο παρελθόν είχε δηλώσει «τον πληγωμένο να φοβάσαι» και δεν έχουν αλλάξει πολλά στη σκέψη του από τότε. Άλλωστε, φημίζεται για τη σταθερότητα, επιμονή και εμμονή στις επιλογές του. Η δήλωσή του στη Voria.gr το γνωρίζει κι ο ίδιος ότι θα θορυβήσει πολλούς ειδικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου όλοι έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο διάδοχό του. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα έχει πει σε συνομιλητές του να μη… βιάζονται και για τα ενδοπαραταξιακά.
Όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, «ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δικαιούται να θεωρεί την παράταξη της διοίκησης της Περιφέρειας δικό του δημιούργημα, δικό του παιδί. Προφανώς και δεν πρόκειται να αφήσει τις ενδοπαραταξιακές εξελίξεις στην τύχη. Αντιθέτως, θα κινήσει τα νήματα μέχρι το τέλος».
Στις σιβυλλικές δηλώσεις του και στη Voria.gr άλλωστε το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πρώτης προτεραιότητας. Ενδεικτική και η δήλωσή του ότι «προέχει η ενότητα και η ομαλή –αύριο - πορεία της περιφερειακής μου ομάδας». «Και καλό είναι σε αυτό το "μου" να δώσουν πολλοί προσοχή», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 
Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου