8/2/13

1,5 εκ. ευρώ οι απώλειες του Δήμου Θερμαϊκού από τη μη απόδοση θεσμοθετημένων εσόδων

Συνέντευξη τύπου για τις απώλειες εσόδων των δήμων, λόγω μη δημοσίευσης στο ΦΕΚ των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2011, έδωσαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι τους από τους δήμους Θερμαϊκού, Κορδελιού - Ευόσμου, Πυλαίας - Χορτιάτη, Θέρμης, Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Νέας Προποντίδας στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον Δήμο Θερμαϊκού εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Δ.Σ., Κων/νος Κούτουκας, ο οποίος επεσήμανε πως τα χρήματα, που χάνονται, κοστίζουν σε κάθε δήμο και κατά συνέπεια σε κάθε δημότη του και, έτσι, περιορίζεται αισθητά και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης που, στην ουσία, χάνει το αυτοδιοίκητό της.
Η διοίκηση της ΠΕΔ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Σίμο Δανιηλίδη, είναι αποφασισμένη να προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να διεκδικήσει αναδρομικά τα χρήματα, που δεν έχουν αποδοθεί εξαιτίας της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του πραγματικού πληθυσμού του κάθε δήμου και όχι του μόνιμου και νόμιμου, όπως έχει ήδη γίνει.
Από την Κεντρική Μακεδονία ο μεγαλύτερος «χαμένος» από τους ανωτέρω οκτώ (8) δήμους, είναι ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ο οποίος έχει παρουσιάσει αύξηση πληθυσμού, περίπου, 25.000 κατοίκων και λιγότερο θιγμένος ο δήμος Δέλτα με, περίπου, 6.000 επιπλέον κατοίκους από την απογραφή του 2001.
Ο Δήμος μας, έχοντας παρουσιάσει μεταβολή πραγματικού πληθυσμού κατά 13.138 κατοίκους, χάνει από τον περασμένο Μάιο, οπότε και έπρεπε να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις με βάσει τη νέα απογραφή, 1.445.180 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου