4/6/13

«Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας – Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913»,

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Επανομή, 31/05/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, για δεύτερη φορά, στον Δήμο μας τα εγκαίνια της έκθεσης στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Επανομής.
Στην πόλη του Νεομάρτυρα Αγίου Αργυρίου, την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, οι γηγενείς κάτοικοί της βοήθησαν στην απελευθέρωση της Μακεδονίας συνεισφέροντας στην εδραίωση της εθνικής συνείδησης.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, και τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή. Την έκθεση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Επανομής, Αντώνιος Καζάκης. Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Κατζιγκάς, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χρήστος Βογιατζής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Κων/νος Βογιατζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος επισκεπτών.
Ακολούθησε ξενάγηση του κοινού στα μοναδικά εκθέματα από τον επιμελητή της έκθεσης Νικόλαο Νικόλτσιο.
Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Κοινωφελές Κτίριο Επανομής (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Επανομής) από τις 27/05/2013 έως και τις 31/05/2013 και την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 250 μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Επανομής και περισσότεροι από 150 μεμονωμένοι επισκέπτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου