12/6/13

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 6944626643
e-mail:cvogiatzis@sch.gr
                                                                                                     Χαλκιδική, 10/06/2013

Ενημερωτικό Σημείωμα
Όλοι μας έχουμε γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα μάρτυρες μια σειράς συνεχόμενων αναβολών για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ και την ανακοίνωση των μεταθέσεων. Τελευταία αναβολή δόθηκε για την Τετάρτη 12 Ιουνίου με το πρόσχημα της επικαιροποίησης των στοιχείων του υπουργείου σχετικά με τα κενά, με βάση τα οποία θα γίνουν οι μεταθέσεις.
Οι συνεχόμενες αναβολές δεν κινούνται στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης και δεν εξυπηρετούν μάλιστα κανέναν απολύτως παιδαγωγικό στόχο. Αντίθετα δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας και εργασιακής ομηρίας για τον εκπαιδευτικό που περιμένει την μετάθεσή του για να φτιάξει τον οικογενειακό του προγραμματισμό.
Το υπουργείο ετοιμάζει υποχρεωτικές Μεταθέσεις πλεοναζόντων Εκπαιδευτικών θέμα που «παίζει» τον τελευταίο καιρό και το κάνει μάλιστα σε μια φάση που δεν έχουν γίνει ακόμη οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις και οι συνταξιοδοτήσεις και δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί οι πραγματικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, που κάθε χρόνο είναι αρκετές.
Σήμερα, λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων, δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις. Και ρωτώ το υπουργείο Παιδείας:
Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις των αποσπάσεων;
Πότε θα γίνουν οι αποσπάσεις;
Πότε θα γίνουν οι διορισμοί;
Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών;
Μήπως η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μας βρει με χιλιάδες κενά και με το υπουργείο να πελαγοδρομεί;
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Για όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές θα σας κρατώ ενήμερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου