7/5/14

Έρχεται ο «Κωνσταντής» το πρώτο πλοίο για τη θαλάσσια συγκοινωνία στο Θερμαΐκό!

Ο «Κωσταντής» είναι το πρώτο πλοίο που θα έρθει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τα τρία στο σύνολο για την θαλάσσια αστική συγκοινωνία στο Θερμαΐκό. 

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες, ξεκινούν τα πιλοτικά δρομολόγια της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης με τρία επιβατικά πλοιάρια που θα πραγματοποιούν δρομολόγια ανά μία ώρα μεταξύ του λιμανιού της πόλης και των ανατολικών ακτών του Θερμαϊκού Κόλπου (Νέοι Επιβάτες - Περαία). 

Στην πιλοτική φάση του έργου, που έχει αναλάβει η κοινοπραξία "Thessaloniki Water Way", τα δρομολόγια θα έχουν διάρκεια 50 λεπτών, κόστος εισιτηρίου 2,5 ευρώ (σ.σ.: χωρίς καμία επιδότηση) και μόνο μία ενδιάμεση στάση, στην Καλαμαριά. 

Εντός του 2015 αναμένεται να προκηρυχτεί ο διεθνής διαγωνισμός για τη μόνιμη δρομολόγηση σκαφών στον Θερμαϊκό, με υπερσύγχρονα σκάφη, που θα πραγματοποιούν το δρομολόγιο σε 35 λεπτά και με πέντε ενδιάμεσες στάσεις. Θα έχει προηγηθεί η διαμόρφωση κατάλληλων λιμενικών υποδομών, με ευθύνη της "Εγνατία Οδός Α.Ε.", βάσει της προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο μεταξύ της εταιρείας, των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού και της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. 

Τα τρία πλοία, "Κωνσταντής", "Αρτεμις" και "Αγιος Γεώργιος", χωρητικότητας 170, 140 και 100 θέσεων αντίστοιχα, είναι δρομολογημένα στις γραμμές Πέραμα - Σαλαμίνα και Πειραιάς -Σαλαμίνα και θα μεταφερθούν στον Θερμαϊκό για την πιλοτική φάση του έργου. 

"Το πρώτο πλοίο θα ξεκινά στις 7 το πρωί από την Περαία για να μεταφέρει κατοίκους της περιοχής που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη και ανά μία ώρα θα γίνονται δρομολόγια μέχρι τις 7 το βράδυ", είπε στο "Εθνος" ο πλοιοκτήτης Εμμανουήλ Κάιλας, ο οποίος ευελπιστεί πως θα υπάρξει η πληρότητα του 50% κατά μέσο όρο που απαιτείται για να είναι το εγχείρημα βιώσιμο. 

"Η περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού έχει 60.000 κατοίκους και μεγάλο μέρος αυτών εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το καράβι είναι ένας ασφαλής, και οικονομικός τρόπος να μετακινηθούν. Μόνο για αυτές τις ανάγκες αναμένουμε χίλιους επιβάτες την ημέρα, οι οποίοι μπορούν να πολλαπλασιαστούν τους θερινούς μήνες με τις τουριστικές μετακινήσεις", ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλής. Χριστος Τελίδης ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου