6/5/14

Ο Γιώργος Τσαμασλής, ως Δήμαρχος, αναλαμβάνει τα ηνία στον τομέα της Καθαριότητας!



Συνάντηση στις 7 το πρωί στο Μηχανοστάσιο του Δήμου Θερμαϊκού, στην Περαία, είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής, όπου άκουσε με προσοχή τα προβλήματα, αλλά και τα αιτήματα των εργαζομένων στην Καθαριότητα.
Οι εργαζόμενοι επισήμαναν στον επικεφαλής του συνδυασμού «ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ – Καλύτερη ζωή για όλους» πως το προσωπικό είναι λίγο και δεν καλύπτει τις ανάγκες, ενώ ο στόλος των απορριμματοφόρων είναι ανεπαρκής, αφού τα περισσότερα οχήματα είναι παλιά ή χαλασμένα. Μάλιστα, τόνισαν στον Γιώργο Τσαμασλή ότι με τα υπάρχοντα μέσα, δεν μπορούν να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες καθαριότητας στους πολίτες του Δήμου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε πως από τη στιγμή που απαγορεύονται οι προσλήψεις προσωπικού, και δεν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς νέων απορριμματοφόρων, ο μόνος τρόπος που απομένει είναι η  συνεργασία με ιδιωτικά συνεργεία, που θα απασχολούν προσωπικό από την περιοχή. «Όλο αυτό το  εγχείρημα, θα γίνεται με αυστηρούς όρους, που θα προκύπτουν μετά από Διεθνή διαγωνισμό, πάντα με διαφάνεια, για να έχουμε την καλύτερη δυνατή καθαριότητα στην περιοχή και με χαμηλότερο κόστος».

Ο Γιώργος Τσαμασλής τόνισε ότι οι λιγοστοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα, θα αναλάβουν το καθάρισμα (σάρωμα και σκούπισμα) των γειτονιών, την περιποίηση των πάρκων, των παιδικών χαρών, των σχολείων και των αθλητικών κέντρων. Μάλιστα, όπως είπε,  ως Δήμαρχος θα αναλάβει προσωπικά τον τομέα της Καθαριότητας, ενώ οι πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού, θα μπορούν να καταγγέλλουν τυχόν προβλήματα σε ανοιχτή γραμμή που θα λειτουργεί με πενταψήφιο νούμερο και θα συνδέεται απευθείας με το γραφείο του Δημάρχου. «Οι δημότες μας πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα. Στόχος μας είναι όχι μόνο να βελτιώσουμε την εικόνα του τόπου μας, αλλά να θέσουμε τις βάσεις ώστε να έχουμε μία καθαρή περιοχή, που να μπορούμε να τη χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας», δήλωσε με νόημα ο Γιώργος Τσαμασλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου