25/10/11

Πρόγραμμα εορτασμού Επετείων 26ης και 28ης Οκτωβρίου Δήμου Θερμαϊκού


Το εορταστικό πρόγραμμα των επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και 28ης Οκτωβρίου 1940 καθορίζεται ως κατωτέρω για το Δήμο μας:
 Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα 08.00΄ της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011.
 Φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών, των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, ως και των Δημοσίων κτιρίων και των Δημοτικών Καταστημάτων, τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2011.
Ειδικότερα για τις εορταστικές εκδηλώσεις:

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011
Θα γίνουν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις σε όλα τα σχολεία (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία), από καθηγητές και δασκάλους, για το νόημα της 26ης Οκτωβρίου 1912 και 28ης Οκτωβρίου 1940 .
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011
Στις 07.30΄ θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, ενώ οι φιλαρμονικές του Δήμου θα παιανίζουν θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια στους κεντρικούς δρόμους των ανωτέρω περιοχών.
• ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: ΩΡΑ 09.30΄: Έπαρση Σημαίας
Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, στο τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα ως εξής:
 Στην έδρα του Δήμου μας, την Δημοτική Κοινότητα Περαίας, ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής, ο Διοικητής του Α.Τ. Θερμαϊκού, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
 Στη Δημοτική Κοινότητα των Νέων Επιβατών, ο Πρόεδρος, Αλέξανδρος Ρούφτης, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
 Στη Δημοτική Κοινότητα της Αγίας Τριάδας, ο Πρόεδρος, Αναστάσιος Ζευκόπουλος, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
 Στη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας, ο Πρόεδρος Δ.Σ., Κυριάκος Στεφανίδης, η Διοικητής του Α.Τ. Νέας Μηχανιώνας, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
 Στη Δημοτική Κοινότητα της Επανομής, ο Αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Βογιατζής, η Διοικητής του Α.Τ. Επανομής, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
 Στην Τοπική Κοινότητα της Νέας Κερασιάς, ο Πρόεδρος, Γεώργιος Μαντζανάρης, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
 Στην Τοπική Κοινότητα του Αγγελοχωρίου, ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Τοπούζης, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
 Στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου, η Πρόεδρος, Μαρία Τσαμασλίδου, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με παρελάσεις όλων των Σχολείων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Προσκόπων κλπ., που θα πραγματοποιηθούν α. επί της κεντρικής οδού Νέων Επιβατών – Περαίας (Δημοτικές Κοινότητες Περαίας, Νέων Επιβατών & Αγίας Τριάδας), β. από τα Πεύκα προς το Κέντρο Υγείας (Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, Τοπικές Κοινότητες Νέας Κερασιάς & Αγγελοχωρίου), γ. κεντρική πλατεία Επανομής (Δημοτική Κοινότητα Επανομής) και δ. κεντρική πλατεία Μεσημερίου (Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου) και ώρα 11.00΄.
 Για τις Δημοτικές Κοινότητες Περαίας, Νέων Επιβατών & Αγίας Τριάδας υπεύθυνοι συντονιστές της παρέλασης, ορίζεται ο : Κωνσταντίνος Οικονομίδης, εργαζόμενος του Δήμου, τηλ.: 2392076040 και τελετάρχης η Κων/να Τάπρα, εργαζόμενη του Δήμου, τηλ.: 2392330034.
 Για τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, Τοπικές Κοινότητες Νέας Κερασιάς & Αγγελοχωρίου υπεύθυνος συντονιστής της παρέλασης ορίζεται ο εργαζόμενος του Δήμου, Κων/νος Χατζηθεοδωρίδης, τηλ.: 2392330367 και τελετάρχης ο Γεώργιος Μπαλασάς, Δ/ντής Λυκείου Νέας Μηχανιώνας, τηλ.: 2392031631.
 Για τη Δημοτική Κοινότητα Επανομής και την Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου υπεύθυνη συντονίστρια ορίζεται η Ελευθερία Συροπούλου, εργαζόμενη του Δήμου, τηλ.: 2392330104, τελετάρχης της Δημοτικής Κοινότητας Επανομής ο Θεμιστοκλής Βογιατζής, εκπαιδευτικός, τηλ.: 2392044260 και τελετάρχης της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου ο Θεόδωρος Τσιράς, εκπαιδευτικός, τηλ.: 2392091988.
Τα Αστυνομικά Τμήματα των Νέων Επιβατών, Νέας Μηχανιώνας και Επανομής παρακαλούνται για την τήρηση της τάξεως και λοιπές λεπτομέρειες που τα αφορούν, στους χώρους κατάθεσης στεφανιών και της παρέλασης.

Συνιστάται σ’ όλους τους αρμοδίους και υπευθύνους, όπως δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων και, κύρια, των σχολικών τελετών και της παρέλασης των τμημάτων.

Υπεύθυνη συντονίστρια, για το σύνολο του Δήμου Θερμαϊκού, ορίζεται η Κων/να Τάπρα (Γραφείο Τύπου, Δημ. Σχέσεων & Ενημέρωσης) τηλ.: 23923 30034.


Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ

Ιωάννης Αλεξανδρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου